Nieuwe muziek

De afgelopen weken heb ik veel thuis gewerkt, en dan heb ik altijd muziek aanstaan. ’s Ochtends heb ik vaak nog geen inspiratie wat voor muziek ik wil luisteren, dus dan zet ik maar de radio aan. Sinds het vertrek van Arrow Jazz/Classic Rock uit de ether is dat meestal 3FM, ik ben Radio 538 een beetje “ontgroeid” tegenwoordig. Tot 10 uur is Giel Beelen te horen en zijn er regelmatig bands live in de studio. Zo hoor je nog eens nieuwe muziek! Een greep van wat ik de laatste tijd heb gehoord:

 Katzenjammer – Demon Kitty Rag

(Mocht dit je bevallen, luister dan ook eens naar Squirrel Nut Zippers: 1 2, Adrian Holovaty’s versie van het Mario 2-theme (nerderig, ik weet het), Johnny Depp in de film Chocolat of natuurlijk Django Reinhardt)

Bertolf – Beggin’

(Cover van The Four Seasons, maar bekender van Madcon)

 C-Mon & Kypski – More is Less
Studioversie op YouTube
Live op 3FM
Een ander nummer van het album “We Are Square” was al eerder volledig legaal te downloaden.

En als laatste, maar zeker niet als minste: Agua de Annique. Ze deden een cover van “Papillon” van Editors en hierdoor raakte ik geïnteresseerd in wat ze nog meer aan muziek hebben gemaakt. En wat blijkt: de zangeres van de band (Anneke van Giersbergen) blijkt de ex-zangeres te zijn van The Gathering! Voor veel mensen misschien wat obscuur, maar bekijk ze maar eens op YouTube.
Op aguadeannique.com zijn een aantal nummers van ze te beluisteren, waaronder covers van “Come Wander With Me” (bekend uit de RVS-reclame) en “The Blower’s Daughter”. Verder onderzoek op Wikipedia laat het indrukwekkende album “Pure Air” zien: samenwerkingen met iemand van Anathema (wiens versie van Better Off Dead prachtig is), Kyteman, twee leden van Asia, de zangeres van Within Temptation… Alleen: nergens te vinden Free Record Shop heeft alleen de andere twee albums, net als Plato en Bol.com.
Via “andere wegen” is het album wél te vinden, en waarom het album niet te koop is, is mij een raadsel.