Verkiezingscampagne D66: perfect voor Groningen!


Even voorop stellen: ik ben absoluut geen voorstander van D66. In mijn ogen is het de ultieme niks-partij. Ik ben ook zeker geen voorstander van de PVV, maar daarvan kun je tenminste nog zeggen dat je het niet met de standpunten eens bent. De D66 is voor mij een partij waar je op stemt als je écht geen idee hebt waar je op moet stemmen, dus dan maar D66.
Met de gemeenteraadsverkiezingen (3 maart!) in zicht verschenen de laatste tijd allerlei posters en spotjes op tv en radio. Waaronder de campagne van D66: “Anders ja D66”. In de rest van Nederland wordt dit misschien opgevat als “een stem voor D66 is een anders ja” (in tegenstelling tot een “gewoon ja”?) maar als Groninger klinkt het mij eerder als “zal ik PvdA stemmen, of SP, of misschien CDA? Ach, anders ja D66” (voor de niet-Groningers: vervang “ja” door “doe ik wel”) en dat is wat mij betreft een campagne die perfect bij D66 past!

Naschrift 28 oktober 2012:

In het oorspronkelijke bericht stonden twee hilarisch slechte campagnevideo’s van de VVD en Gristenunie uit 2012.  Deze video’s zijn inmiddels helaas van YouTube verwijderd.